Nu aan het lezen
Waarom wokken te vergelijken is met een bad romance

Waarom wokken te vergelijken is met een bad romance

wokken

Gisteren had ik eindelijk weer een avondje voor mezelf. En wat doen zwangere moeders op de hort? Zo veel mogelijk vreten natuurlijk! Oké, dat klinkt een beetje onbeschoft maar ik kan het niet mooier maken. Ik ging namelijk naar een wokrestaurant, vreten dus. 

Mijn relatie met de wok is het best te omschrijven als een bad romance. Een heleboel liefde, teleurstelling achteraf maar ik blijft erbij terugkomen! Ook wel het boemerang effect genoemd. Stoute jongens, die van de wok. Gelukkig ben ik niet vies van een beetje een bad guy.

Hoe een gemiddeld avondje wokken verloopt

… Hebberigheid ON! Het complete buffet moet geprobeerd worden, het toetjesbuffet zelfs 3x. Vooraf martel je jezelf door de lunch over te slaan. Je moet en zal het maximale uit je knaken halen.

… Zo min mogelijk drinken bestellen voor een super goedkoop avondje uiteten. Althans, totdat je saus nummer 7 hebt gehad en je tong er zowat afbrandt

…  Het moment dat je eindelijk mag opscheppen storm je op het buffet af en waan je je als een kind in een snoepwinkel. Die en die en die wil ik!

… Het mega druk is en je in tegengestelde richting je bord vol schept met lekkers. Die boze blikken van andere gasten negeer je stug

… Je bent een avondje zonder kinderen uiteten maar ergert je vervolgens kapot aan andermans kinderen waardoor je genoodzaakt bent om zachtjes ksst ksst naar ze te sissen. Dat terwijl als iemand dit bij je eigen kinderen zou doen je compleet zou flippen.

… Drie borden sushi nemen omdat je jezelf wijsmaak dat je dit luxe en dure maaltje voor dat geld niet kan laten staan, ook al is de rijst gortdroog en zijn je maki’s gevuld met een karig stukje surimi en komkommer. Sojasaus en wasabi maakt alles beter, toch?

… Die super hete saus van de chef met 5 pepers ziet er altijd zeer uitdagend uit. Je neemt jezelf voor dit te proeven maar haakt altijd op het laatste moment af omdat je bang ben dat na de eerste hap je dit zal bezuren met een avondvullend toiletbezoek.

… Het woord Schezuan en Gonboa 100x in je hoofd oefenen tot het moment suprême: eh, doe maar saus nummer 3.

… De wokchef drie minuten inclusief open mond aanstaren wanneer hij wat tegen je zegt en er dan pas achter komen dat je aan de beurt bent.

… Dat je na de derde ronde tot de conclusie komt dat je helemaal vol zit en dan super teleurgesteld bent.

See Also
recept tonijnsalade

me-im-so-full-i-ate-way-too-much-someone-5478450

… Dan toch maar je bord vol schept met soesjes, spekjes, cake, chocolademousse ijs en slagroom terwijl je buik pijn doet en de toetjes van de plaatselijke supermarkt nog beter smaken.

… Stiekem thee uit de theedoos stelen en na het afrekenen je zakken volproppen met pepermunt en lollies om het leed te verzachten. Gratis is gratis. Om vervolgens uit schuldgevoel wel een beetje fooi te geven.

… Na een lange nacht nadorst, buikpijn en andere narigheid je jezelf overtuigd nooit meer te gaan wokken, maar bij de eerste de beste uitnodiging je de verleiding niet kan weerstaan en weer staat te springen om te gaan. (het boemerangeffect)

Tot dusver weer een geslaagd avondje wokken dus.

Heb jij ook zo’n haat-liefde verhouding met wok- en andere all you can eat restaurants? 

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (22)
 • Heerlijk geschreven! Was een paar maanden terug in zo’n soort restaurant, leuk hoor maar nooit meer. Dus nee dat geschrans en dat gefrot van andere mensen is niks voor mij.

 • Haha, herkenbaar! Ik ga ook nooit meer wokken trouwens, vind het toch niet zo gezellig om steeds op te staan van tafel. Dan liever naar Shabu Shabu voor lekkere sushi en andere hapjes die gewoon aan tafel worden gebracht 🙂

 • Haha, ik herken zeker wel wat dingen hoor! Zeker dat je jezelf zo enorm volpropt en je de hele dag jezelf aam het uithongeren bent van te voren. :’)
  Al vind ik wel dat er verschil is tussen verschillende wokrestaurants. Je moet echt een keer all you can eat diner doen bij een Van Der Valk hotel. Dat kun je niet vergekijken met een wokrestaurant, maar het concept is hetzelfde en het eten ook (alleen dan 10000x verser en lekkerder!). Toevallig ga ik daar morgen weer naar toe, hihi. 🙂

 • Hahahaha wat een leuke blog! Ik heb er enorm veel plezier van gehad om dit te lezen! Het ergste is dat het allemaal zo herkenbaar is. De eerste keer dat ik meeging naar een all you can eat restaurant wist ik niet wat me overkwam. Zoveel toetjes eten als je kan?! Wooooow. Dus ik, zoals jij het beschrijft, vreten en vreten. Zoveel dat mijn maag echt vol zat. VOL bedoel ik ook. Ik moest minimaal een half uur stil blijven zitten, omdat ik anders zou over zou geven. En vervolgens de hele nacht niet kunnen slapen door de pijn in je buik. Ik heb mijn lesje geleerd… dacht ik, haha.

 • Hahaha… als ik dus met mijn man uit eten ga en even een avondje uit wil, vermijd ik alle All You Can Eat concepten. Die restaurants werken ideaal als ik met een groep uit eten ga en daarna niet hoef na te denken hoe we het beste de kosten kunnen verdelen 🙂

  Het is trouwens ‘hete’ saus, i.p.v. ‘heette’ (wat de verleden tijd is van het werkwoord heten) 😉

 • Ik ben nog nooit in een dergelijk restaurant geweest, maar het klinkt wel lekker moet ik zeggen. En als je dan een avondje zonder kinderen bent, snap ik best dat je niet zit te wachten op andermans kroost.

 • Haha leuk stuk! In Nederland ging ik heel soms maar het is niet mijn ding. Ik ben blijkbaar niet zo van der bad guys Hier in Colombia ben ik een typisch Wokrestaurant of all you can eat nog niet tegengekomen trouwens.

 • Haha, ik zat gisteren ook bij de wok! Wat ik altijd doe ik alleen maar championnetjes met teriyaki eten. Want dat is het allerlekkerste, dus waarom zou je minder lekkere dingen eten? En dan na een uurtje beginnen aan de desserttaartjes. En dan tussendoor steeds een gang fruit. Maar dan zonder chocola, want Anna was nogal fan van de chocoladefontein, dus ik had er nu chocola over en dat is niet zo’n goed idee. Oh en wij doen het dan inclusief onbeperkt drinken, misschien dat dat bij jullie ook kan? Dan wordt iedereen meteen wat gezelliger 🙂

  Succes gegarandeerd 😉

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top