Nu aan het lezen
Wanneer iedereen sneller gaat dan jij

Wanneer iedereen sneller gaat dan jij

Ik heb mijn ondernemerscarrière de afgelopen zomer flink verwaarloosd. Dat was ook even nodig. Mijn hormonen namen weer eens een loopje met me. Ik was ernstig toe aan vakantie en mijn motivatie was gedaald tot beneden het vriespunt!

Kansloos

Om eerlijk te zijn was ik behoorlijk ontmoedigd geraakt en zag ik het hele ondernemerschap niet meer zitten. Ik was zelfs al zover dat ik weer opzoek ging naar een vaste baan want met schrijven mijn brood verdienen was kansloos. Ik bedoel, mensen kijken me altijd al schaapachtig aan als ik vertel dat ik mijn geld wil verdienen met schrijven en bloggen want dat is alleen maar weggelegd voor schrijvers als: Stephen King, J.K. Rowling en David Baldacci. Die gedachte is soms best ontmoedigend.

Schrijven?

Maar ik geef ze geen ongelijk. Schrijven is ook best een relatief begrip. Je kunt thrillers schrijven, blogs schrijven, copywriter zijn (…) maar zelfs als je het specificeert snappen mensen nog niet precies hoe het werkt. Met name als het over het schrijven van blogs gaat.

Zo zei onlangs nog iemand tegen mij: ”hey, jij bent toch van die vlogs?” Nu weet je natuurlijk maar nooit, wie weet had iemand me wel gefilmd en stiekem op het wereldwijde web geslingerd 😉 maar de laatste keer dat ik het checkte was er toch geen filmpje van mij te bekennen. Mensen, bloggen en vloggen is beide en vak apart. Tot zover mijn frustratie. Jullie snappen vast wel wat ik bedoel.

Maar goed, ik was gebleven bij mijn ontmoediging.

Iedereen raast me voorbij

Iets anders dat me enorm ontmoedigde was het feit dat ik zo stil stond als een standbeeld en andere ondernemers binnen mijn vakgebied me voorbij raasden als Max Verstappen op de baan. Samenwerking hier, enorme groei daar, boek uitgebracht, interview in de krant … iedereen was zoveel beter dan ik.

Waar is de shortcut?

Hoe moest ik de rest in godsnaam inhalen? Hoe? Ik had geen flitsende racewagen. Waar is die shortcut naar succes? Waarom kreeg ik geen woord meer op digitaal papier?

Newsflash: die is er natuurlijk helemaal niet en diep vanbinnen wist ik dat natuurlijk ook wel. Soms is het gewoon veel makkelijker om naar anderen te kijken dan naar jezelf. Lekker menselijk ook.

Ik wilde te veel, te snel en het liefst dezelfde dag. Geen wonder dat ik het niet meer zag zitten. Op zo’n manier is je doel natuurlijk al kansloos voor je eraan begint.

Bekijk ook

Vrede met de koers die ik vaar

Pas toen ik me dat besefte, en je mag best weten dat dit zo’n twee jaar heeft geduurd, vond ik vrede. Vrede met de koers die ik vaar. Vrede met het tempo. Ik ben verdorie moeder van drie kinderen en daarbij kwam dat ik voor de vakantie ook nog eens heel wat uren draaide in de zorg als zzp-verpleegkundige. Hoe in godsnaam kun je daarnaast nog een tekstbureau en een blog runnen? En wellicht nog een paar andere dingetjes… eh, zelfs de grootste zakenvrouw op aarde zou al moe worden van het lezen van deze zin. Mission impossible.

Leuke opdrachten

Raad eens? Nadat ik me dit besefte kroop ik vol goede moed weer achter de laptop. Ik schreef weer! Voor ik het wist (oké, het was evengoed hard werken) had ik zo een paar leuke opdrachten te pakken en verdubbelde mijn blogcijfers.

En hoewel veel mensen om me heen nog steeds harder gaan dan ik ga, kan ik er nu van een afstandje naar kijken. Ook deze mensen zijn ooit begonnen zoals ik.  Of hebben niet drie geweldige snotapen zoals ik. Ieder op zijn eigen tempo en allemaal even trots op zijn of haar onderneming. Er is geen goede of foute weg om te bewandelen. Ondernemen—en in mijn geval schrijven, doe je met heel je hart.

Nog wat tips

 • Dus wanneer je voortaan denkt dat iedereen vlugger gaat dan jij, bedenk je dan dat we daar allemaal wel (meer dan) eens mee worstelen.
 • Maak daarnaast je doelen klein en haalbaar. Dat voorkomt een hele boel frustratie.  (groots dromen mag wel ;-))
 • Besteedt uit waar je niet goed in bent of waar je een hekel aan hebt binnen je onderneming. Zo blijft er meer energie over voor waarin jij uitblinkt binnen je bedrijf.
 • Vier ieder succes en geniet er met volle teugen van. (Daarmee bedoel ik niet dat je jezelf iedere dag laveloos moet zuipen) Een stukje chocola of een vrije avond met een warm bad komt al meer in de richting.
 • Kijk terug naar alles dat je al hebt bereikt. Soms lijkt de weg naar succes eindeloos (vooral met al die racewagens op je pad) en voelt het alsof je nog niks hebt bereikt. Ga dan terug naar het begin en bedenk dan stap voor stap wat je allemaal al gedaan hebt. Het hoeft maar klein te zijn: jezelf inschrijven bij de KvK, je eerste opdracht, je eigen logo (…)
 • Zeg dat je trots bent op jezelf én geloof het. Want je mag best wel heel erg trots zijn. Alleen al vanwege het feit dat je het aandurft om te doen waar je passie ligt.
 • Praat met andere ondernemers en je zult zien dat zoals ik al eerder zei, het al die anderen écht geen robots zijn met onuitputbare krachtbronnen. Hoogst waarschijnlijk liepen ze ooit of nog steeds tegen exact dezelfde dingen aan als jij.
 • Blijf niet te lang stilstaan bij de tegenslagen. Iedereen kent tegenslagen. Leer ervan en ga door.

Wanneer het lijkt alsof iedereen sneller gaat dan jij, blijf dan juist even stilstaan en bekijk het van een afstandje. Stap uit die trein en begin met het varen van je eigen koers. Je zult zien dat je sneller gaat dan ooit tevoren.

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (2)
 • Oh joh, ik denk ook altijd dat iedereen alles beter kan dan ik. Maar die mensen die denken dat zelf waarschijnlijk ook 😉

  De meeste succesvolle mensen hebben heel lang op een houtje gebeten, denk ik. Zo nu en dan zal er vast iemand een beetje geluk hebben, maar het is vooral hard werken. Iemand die ik volg op Instagram en echt idioot veel volgers (en reageerders) heeft, die deelde laatst wat posts van de afgelopen jaren. De eerst post had 3 likes, de volgende posts (een jaar later) had er 20 ofzo. En zo werden het er elk jaar meer. Maar ja, wij zien vooral het eindresultaat.

  Dus lekker op je eigen tempo. Ik heb sowieso respect dat je drie kids kan grootbrengen, laat staan dat je daarnaast ook nog tijd hebt voor werk. En een droomhuis kopen! 😉

  • Wat een mooi voorbeeld geef je, Lilian. Dat probeer ik mezelf ook altijd voor te houden. Je moet in ieder geval een lange adem hebben, maar dat is niet zo moeilijk wanneer het je hobby is.

   Haha, het is écht, 3 kinderen, daar groei je in. En het scheelt dat de oudste al een soort van zelfstandig zijn. Anders weet ik ook niet of daar allemaal tijd voor had. 😉

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top