Menu & Search
Wat ik van free bleeding vind

Wat ik van free bleeding vind

Nee mensen, voordat jullie spontaan gaan braken, het is tomatenketchup daar op mijn hand! Het artikel over free bleeding bij RTL nieuws is jullie vast niet ontgaan en anders leef je vast onder een hele grote rots. Je ongesteldheid de vrije loop laten gaan. In de vrije natuur of thuis in je urban jungle, zoals Iris dat zo mooi doet. De mogelijkheden zijn eindeloos: ze bemest er zelfs haar kamerplanten mee. Zullen de (fla)moestuintjes van de AH er ook goed op groeien? hoor ik je denken.

Heel misschien had je het al aan mijn toon gemerkt: not so much een fangirl van het hele free bleeding gebeuren. Natuurlijk hoeft er op ongesteld zijn geen taboe te rusten en natuurlijk mag dat best de nodige aandacht krijgen, maar menstruatiebloed in je gezicht smeren? Dan smeer ik toch liever een beetje rouge op mijn wangen. Geeft ook gelijk een wat subtieler effect.

Mijn Monstera groeit ontzettend goed op mijn drollen

Naast dat ik het ontzettend smerig vind, begrijp ik het ook niet zo goed. Vrij bloeden, moeten we dan ook met zijn allen spontaan vrij gaan piesen, poepen, braken, squirten, ejaculeren en al het andere smerige dat er maar uit je lichaam komt? Ik hoor het het volk al zeggen: ”Mijn Monstera groeit zo ontzettend goed op mijn drollen, echt mieters.” Dat zou toch betekenen dat we spontaan terugkeren naar de middeleeuwen? Geen DeLorean nodig om terug in de tijd te reizen. Het gebeurt recht onder onze neus!

Nee, ik denk dat eeuwen geleden al van mening waren dat je dit toch echt beter voor jezelf kunt houden.

Ben ik het dan helemaal niet met deze dame eens?

Vind ik het hele free bleeding dan alleen maar walgelijk en verschrikkelijk? Nee hoor. Op enkele punten geef ik het verhaal nog wel een kans. Er mag zeker meer aandacht komen voor menstruatie. Het is onzin dat hier een taboe op rust en menstruatieproblemen worden zeker weten onderschat. PCOS-er aan het woord! Over al deze dingen kan en wil ik zelfs graag meepraten (en schrijven).

Weg met chemicaliën

Bovendien vind ik ook dat die chemicaliën in maandverband en tampons een slechte zaak is. Horen jullie me daar van OB? Om eerlijk te zijn heb ik zelf ook een menstruatiecup aangeschaft en bevalt die me wel.

Opgelucht

Maar ik ben toch echt blij en opgelucht dat het overgrote deel van de Nederlandse vrouwen (en hopelijk ook wereldwijd) liever aan onvrij bloeden doet. Gezellig op een tampon, maandverbandje, menstruatiecup of zelfs spons (hallo spongebob). Wel zo makkelijk en bovendien bespaar je jezelf een heleboel jeuk en ongemak met een schimmeltje op de loer.

9 Comments

Klets mee!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. 6 maanden ago

  Ik las het artikel via Twitter en vroeg me echt af of de wereld gek geworden was. Wat een grote onzin allemaal, dat er geen taboe op moet rusten ben ik het helemaal mee eens, heb er zelf ook wel eens een artikel over geschreven, maar dat je het bloed maar gewoon moet laten lopen? yak.

 2. 6 maanden ago

  Ik zag dit hele gebeuren passeren op Twitter. Het is alles behalve aan mij besteed, hoor. Sure, niets mis met menstruatiebloed, maar geef mij maar tampons zónder chemicaliën – Yoni! Natracare! – of een menstruatiecup.

 3. 6 maanden ago

  Op zich is er natuurlijk niks mis met menstruatiebloed. Als je gezond bent, dat dan weer wel. Dat geld ook voor poep en pies. Maar goed, ik heb een hond, en ik grijp elke dag (met een zakje) twee drollen op. Ik denk dat je wel de verantwoordelijkheid hebt om te zorgen dat je anderen niet ziekmaakt. Ik blijf ook weg bij ouderen als ik de griep heb, bijvoorbeeld. Zeker als ze een zwakke weerstand hebben en makkelijk met een longonsteking aankomen.
  Misschien dat freebleeders wel een punt hebben (menstruatie is normaal), maar ik weet niet of ze met freebleeden daar echt aan bijdragen.

 4. 6 maanden ago

  Heel toevallig samen met Pitcher gezien, hahaha we zaten allebei met onze mond open, wij dachten eerder aan een ander feitje, dat je net een nieuw bankstel hebt, wit, en er komt een free bleeder op bezoek, de heftige dagen blijven ze thuis zeggen ze, maar er is altijd een start en een einde, dus bij ons komt een sticker op de deur, ben jij een free bleeder? Not welcome…. to sit on my couch, lol…

  En zelfs in de middeleeuwen gebruikte men al linnen om het op te vangen… maar goed…

  X

  • 6 maanden ago

   Hahah! Aan al die meubels die je vervuilt had ik nog niet eens gedacht. Kijk aan. Weer wat geleerd. Terug naar de oertijd dus 😉

 5. 6 maanden ago

  Ik leef dus onder die rots he, is me volledig ontgaan. Maar wat een onzin idd. En een gesmeer zeg, niet aan mij besteed. (en wat schrijf je toch lekker hilarisch!)

  • 6 maanden ago

   Haha ja wat een gedoe hè? Het lijkt me ook zoveel werk. Wasmachine draait dan vast overuren.

 6. 6 maanden ago

  Oke, ik had dus duidelijk onder een hele grote steen gelegen, want ik had dit nog niet gehoord en ik was misschien wel blij geweest als ik dat ook niet te horen had gehad.

  Love As Always
  Di mario

  • Jeanine
   6 maanden ago

   Hahaha sorry!

Archief

Tekstschrijver nodig?