Menu & Search
Wat ik van free bleeding vind

Wat ik van free bleeding vind

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Nee mensen, voordat jullie spontaan gaan braken, het is tomatenketchup daar op mijn hand! Het artikel over free bleeding bij RTL nieuws is jullie vast niet ontgaan en anders leef je vast onder een hele grote rots. Je ongesteldheid de vrije loop laten gaan. In de vrije natuur of thuis in je urban jungle, zoals Iris dat zo mooi doet. De mogelijkheden zijn eindeloos: ze bemest er zelfs haar kamerplanten mee. Zullen de (fla)moestuintjes van de AH er ook goed op groeien? hoor ik je denken.

Heel misschien had je het al aan mijn toon gemerkt: not so much een fangirl van het hele free bleeding gebeuren. Natuurlijk hoeft er op ongesteld zijn geen taboe te rusten en natuurlijk mag dat best de nodige aandacht krijgen, maar menstruatiebloed in je gezicht smeren? Dan smeer ik toch liever een beetje rouge op mijn wangen. Geeft ook gelijk een wat subtieler effect.

Mijn Monstera groeit ontzettend goed op mijn drollen

Naast dat ik het ontzettend smerig vind, begrijp ik het ook niet zo goed. Vrij bloeden, moeten we dan ook met zijn allen spontaan vrij gaan piesen, poepen, braken, squirten, ejaculeren en al het andere smerige dat er maar uit je lichaam komt? Ik hoor het het volk al zeggen: ”Mijn Monstera groeit zo ontzettend goed op mijn drollen, echt mieters.” Dat zou toch betekenen dat we spontaan terugkeren naar de middeleeuwen? Geen DeLorean nodig om terug in de tijd te reizen. Het gebeurt recht onder onze neus!

Nee, ik denk dat eeuwen geleden al van mening waren dat je dit toch echt beter voor jezelf kunt houden.

Ben ik het dan helemaal niet met deze dame eens?

Vind ik het hele free bleeding dan alleen maar walgelijk en verschrikkelijk? Nee hoor. Op enkele punten geef ik het verhaal nog wel een kans. Er mag zeker meer aandacht komen voor menstruatie. Het is onzin dat hier een taboe op rust en menstruatieproblemen worden zeker weten onderschat. PCOS-er aan het woord! Over al deze dingen kan en wil ik zelfs graag meepraten (en schrijven).

Weg met chemicaliën

Bovendien vind ik ook dat die chemicaliën in maandverband en tampons een slechte zaak is. Horen jullie me daar van OB? Om eerlijk te zijn heb ik zelf ook een menstruatiecup aangeschaft en bevalt die me wel.

Opgelucht

Maar ik ben toch echt blij en opgelucht dat het overgrote deel van de Nederlandse vrouwen (en hopelijk ook wereldwijd) liever aan onvrij bloeden doet. Gezellig op een tampon, maandverbandje, menstruatiecup of zelfs spons (hallo spongebob). Wel zo makkelijk en bovendien bespaar je jezelf een heleboel jeuk en ongemak met een schimmeltje op de loer.

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!