Nu aan het lezen
Wat vindt mijn man ervan dat ik niet werk?

Wat vindt mijn man ervan dat ik niet werk?

wat vindt mijn man ervan dat ik niet werk

“Heb je al gehoord dat ze is gestopt met werken?” “Ja! Én strijken doet ze óók al nooit! Wat zou haar man daar eigenlijk van vinden?”

Inmiddels zit ik al meer dan twee weken bewust thuis zonder werk en heb ik mij helemaal op het schrijven gestort. De tijd begint inmiddels te dringen want hoewel mijn website een groei doormaakte van meer dan 30 procent(!) gaat het waarschijnlijk nog maanden duren voordat ik op het niveau zit waarop het zou moeten zitten om er van te kunnen leven.

Tenzij er een wonder gebeurt. Terwijl ik kei hard door werk doe ik iedere dag een schietgebedje aan iedere god of halfgod die mijn gebeden maar wil verhoren. Ondertussen oriënteer ik me ook op andere mogelijkheden om geld te verdienen met schrijven en hoop ik wat opdrachten binnen te slepen als freelancer.

Hoe is het voor mijn man, dat ik zonder werk zit?

Maar hoe vindt mijn man het eigenlijk dat ik niet werk? Ik bedoel, ik strijk ook al zijn overhemden niet. Die vent moet wel heel veel van me houden. Dat ik heb besloten om te stoppen met werken is natuurlijk niet niks. Al helemaal niet omdat we een gezin hebben met drie kinderen en een hypotheek om te betalen. Gelukkig staat mijn man achter mijn keuze en wilt hij me niets liever dan gelukkig zien en hoopt hij dat het gaat slagen, maar hij is ook realistisch, en waarschijnlijk een stukken meer dan mij. Het is niet de bedoeling dat we ons als gezin in de schulden steken en  mijn inkomen is hard nodig om de hypotheek en alle rekeningen te kunnen betalen. Mixed feelings dus.

Het is daarom dat mijn man zich af en toe wel eens zorgen maakt, en ik geef hem geen ongelijk. Dat doe ik (in iets mindere mate) ook, al ben ik niet van plan om het zo ver te laten komen dat we in de financiële problemen komen. Wanneer het echt nodig is om weer aan de slag te gaan, dan zal ik er, hoewel ik dat niet leuk vind, toch voor kiezen om (tijdelijk) weer te gaan werken.

Zijn er geen andere oplossingen?

Hoewel we nu mede afhankelijk zijn van mijn parttime inkomen, hebben we deze situatie natuurlijk ook zelf gecreëerd doordat we ons huis gekocht hebben op twee inkomens. We zouden er natuurlijk voor kunnen kiezen om kleiner en minder duur te gaan wonen waarbij we de hypotheek met een inkomen kunnen betalen. Dat zou misschien minder stressvol zijn, hoewel: vind maar eens een huis in deze tijd. Daarbij komt ook nog dat mijn man een praktijk aan huis heeft, we drie kinderen het liefst van hun eigen slaapkamer willen voorzien en twee huisdieren hebben. Veel kleiner wonen is dus momenteel niet echt een optie.

Bekijk ook

Je kunt het niet allemaal hebben

Momenteel ben ik dus het beste te vergelijken met een desperate housewive want ik ben de wanhoop bijna nabij. Van de andere kant moet ik niet zeiken. Ik heb de mogelijkheid om een maand volop te schrijven en die kans krijgt lang niet iedereen. Ik ben geen hoofd kostwinnaar en als de rollen omgedraaid waren dan was de situatie heel anders geweest. Daarnaast ben ik mijn man ontzettend dankbaar voor zijn geduld en begrip. En als het dan echt echt echt, ECHT nodig is. Dan kies ik op het einde van de dag toch voor mijn man en mijn gezin en zal er brood op de plank moeten komen. Tja, je kunt het niet allemaal hebben. Maar ik blijf hopen en dromen, en vooral hard werken aan een toekomst waarin mijn droom werkelijkheid is.

Wat zou jouw partner er van vinden als je zou besluiten om te stoppen met werken?

 Foto door Irina on Unsplash


Artikel bewaren voor later? Pin het op je Pinterestbord
Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Lekker!
0
Leuk!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (9)
 • Nee toch? Je bent niet gestopt met werken: je hebt een carierre switch gemaakt. Als een man dat doet, dan heet dat zo. En aangezien we allemaal gelijk zijn geldt dat ook voor jou. Je werkt toch aan je blog en je schrijven? Nou dan?
  Je brengt op dit moment even geen geld binnen. Dat is het. En ls je dat samen beslist is er niks aan de hand. Ja, je zal er misschien voor kiezen om uiteindelijk (parttime) aan de slag te gaan bij een baas, en de andere tijd besteden aan je blog. Er is altijd een mouw aan te passen. En als je je na 2 weken al zorgen gaat maken, dat is echt nog iets te vroeg. Maar je met wel gemoedsrust hebben. Dus anders ga je toch in de buurt solliciteren op een ‘bijbaantje’? Desnoods in de supermarkt bij de kassa. Dan komt er toch iets extra’s binnen én je houdt tijd en energie over voor je echte werk: je schrijverij.

 • Jeanine,
  Ik zou zeggen altijd voor je geluk en niet voor geld gaan!
  Natuurlijk alleen als het zoals je zegt wel verantwoord is naar je gezin toe, want anders rol je van de ene in de andere ongelukkige situatie!
  Ik zou zeggen…go for it girl!!

 • Wat fijn dat je blog zo goed gegroeid is en dat je nu de kans hebt om fulltime voor je droom te gaan! Ik zou dat ook wel willen, wij hebben een huis gebaseerd op mijn vriend zijn inkomen en hij verdient genoeg om ons allebei te onderhouden. Maar ik voel me dan schuldig en ik wil mijn deel van de hypotheek ook gewoon kunnen betalen. Ik zit soms dus ook echt met een dilemma: die baan in de zorg die geld in het laatje brengt, of gaan voor mijn droom maar (voorlopig) nog niet echt veel verdienen? Het scheelt al dat ik parttime werk en als flexer werk, en we geen kinderen hebben, dus gelukkig kan ik die keuze om (tijdelijk) te stoppen met werken ook zo maken als ik dat zou willen 🙂

 • Ik kwam je vanochtend tegen op Instagram. Zo herkenbaar dit! Ik heb vorig jaar februari de keuze gemaakt om te stoppen bij mijn werkgever. Met een baby van 5 maanden en ook een huis met een hypotheek. Ik was klaar met me ongelukkig te voelen op mijn oude plek en wilde 100% voor mezelf gaan. Gelukkig een lieve man die me daarin steunden. Duidelijk de afspraak gemaakt als het niet zou werken het eerste half jaar, zou ik weer een baan gaan zoeken. Ik heb er kei hard voor gewerkt want dit is wat ik wilde. 1,5 jaar later mag ik gelukkig nog steeds doen wat me happy maakt. Daarbij kwam vorig jaar ook nog dat we in Juni op vakantie in Italië een huis uit 1901 tegen kwamen op Funda, (klus boerderij) waar ons hart sneller van ging kloppen. Een sprong in het diepe en we hebben het gewoon gedaan, ons eigen huis verkocht via FB in 2 dagen, en het klushuis via een veiling gekocht! Super spannend want stel er zou wat mis gaan? Wie niet waagt wie niet wint, toch? Inmiddels een half jaar aan het verbouwen en het is bijna klaar! Je zal wel denken, wat een verhaal! Ik wil je alleen graag meegeven dat je moet blijven vechten voor je dromen!
  Jij kunt dit!!

  Heel veel succes en liefs,

  Suus (belfeld)

  • Ahh Suus, wat een ontzettend lief berichtje en wat onwijs leuk dat je via Instagram op mijn blog bent belandt. Wat een onwijs mooi verhaal. Hoe gaaf is het dat je dromen zijn uitgekomen en je nu iets doet wat je blij maakt. Ik denk dat dat onwijs belangrijk is. Ik ben nu wel heeeel benieuwd naar je boerderij in Italië. Mag ik je misschien een keer interviewen? Lijkt me zo leuk en inspirerend om je verhaal met andere twijfelende mensen te delen.

 • Vind het wel heel knap dat je de beslissing hebt gemaakt om nu gewoon even niet te werken. Fijn dat je nu de ruimte krijgt om in ieder geval een poging te wagen om van je passie je carrière te maken. Met schrijven verdien ik ook gewoon mijn brood, maar nog niet echt met mijn blog. Als ik ooit de kans krijg zou ik me daar ook zo graag op willen focussen. Mijn vriend zou me denk ik wel steunen, ook omdat hij weet dat het niet heel onwaarschijnlijk is in de toekomst. Als we naar het buitenland verhuizen (zie als Nederlandse tekstschrijver maar een baan te vinden in Spanje). Ik blijf dan wel freelancer, maar of dat dan genoeg oplevert moeten we dan nog maar zien. Daarnaast hij Spaans en is hij het van huis uit gewend dat de vrouw ‘thuis blijft’. Dat scheelt.

  • Oh wat heerlijk dat je gewoon de hele dag kunt schrijven en dat je naar Spanje gaat. Eat een stap! Ik hoop dat je blog zo’n groot succes wordt dat je er van kunt leven. Zo’n traditionele man is nog zo verkeerd niet 😉

 • Zullen we dan maar hebben over minder werken, want stoppen zou ik zelf echt niet leuk vinden. Ik ben bewust minder gaan werken toen de kinderen kwam en dat vond ze een geweldige zet. En nu acht jaar later zou ik niet meer willen werken. Dit is een mooie mix zo.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top