Menu & Search

Wat vindt mijn man ervan dat ik niet werk?

Wat vindt mijn man ervan dat ik niet werk?

“Heb je al gehoord dat ze is gestopt met werken?” “Ja! Én strijken doet ze óók al nooit! Wat zou haar man daar eigenlijk van vinden?”

Inmiddels zit ik al meer dan twee weken bewust thuis zonder werk en heb ik mij helemaal op het schrijven gestort. De tijd begint inmiddels te dringen want hoewel mijn website een groei doormaakte van meer dan 30 procent(!) gaat het waarschijnlijk nog maanden duren voordat ik op het niveau zit waarop het zou moeten zitten om er van te kunnen leven.

Tenzij er een wonder gebeurt. Terwijl ik kei hard door werk doe ik iedere dag een schietgebedje aan iedere god of halfgod die mijn gebeden maar wil verhoren. Ondertussen oriënteer ik me ook op andere mogelijkheden om geld te verdienen met schrijven en hoop ik wat opdrachten binnen te slepen als freelancer.

Hoe is het voor mijn man, dat ik zonder werk zit?

Maar hoe vindt mijn man het eigenlijk dat ik niet werk? Ik bedoel, ik strijk ook al zijn overhemden niet. Die vent moet wel heel veel van me houden. Dat ik heb besloten om te stoppen met werken is natuurlijk niet niks. Al helemaal niet omdat we een gezin hebben met drie kinderen en een hypotheek om te betalen. Gelukkig staat mijn man achter mijn keuze en wilt hij me niets liever dan gelukkig zien en hoopt hij dat het gaat slagen, maar hij is ook realistisch, en waarschijnlijk een stukken meer dan mij. Het is niet de bedoeling dat we ons als gezin in de schulden steken en  mijn inkomen is hard nodig om de hypotheek en alle rekeningen te kunnen betalen. Mixed feelings dus.

Het is daarom dat mijn man zich af en toe wel eens zorgen maakt, en ik geef hem geen ongelijk. Dat doe ik (in iets mindere mate) ook, al ben ik niet van plan om het zo ver te laten komen dat we in de financiële problemen komen. Wanneer het echt nodig is om weer aan de slag te gaan, dan zal ik er, hoewel ik dat niet leuk vind, toch voor kiezen om (tijdelijk) weer te gaan werken.

Zijn er geen andere oplossingen?

Hoewel we nu mede afhankelijk zijn van mijn parttime inkomen, hebben we deze situatie natuurlijk ook zelf gecreëerd doordat we ons huis gekocht hebben op twee inkomens. We zouden er natuurlijk voor kunnen kiezen om kleiner en minder duur te gaan wonen waarbij we de hypotheek met een inkomen kunnen betalen. Dat zou misschien minder stressvol zijn, hoewel: vind maar eens een huis in deze tijd. Daarbij komt ook nog dat mijn man een praktijk aan huis heeft, we drie kinderen het liefst van hun eigen slaapkamer willen voorzien en twee huisdieren hebben. Veel kleiner wonen is dus momenteel niet echt een optie.

Je kunt het niet allemaal hebben

Momenteel ben ik dus het beste te vergelijken met een desperate housewive want ik ben de wanhoop bijna nabij. Van de andere kant moet ik niet zeiken. Ik heb de mogelijkheid om een maand volop te schrijven en die kans krijgt lang niet iedereen. Ik ben geen hoofd kostwinnaar en als de rollen omgedraaid waren dan was de situatie heel anders geweest. Daarnaast ben ik mijn man ontzettend dankbaar voor zijn geduld en begrip. En als het dan echt echt echt, ECHT nodig is. Dan kies ik op het einde van de dag toch voor mijn man en mijn gezin en zal er brood op de plank moeten komen. Tja, je kunt het niet allemaal hebben. Maar ik blijf hopen en dromen, en vooral hard werken aan een toekomst waarin mijn droom werkelijkheid is.

Wat zou jouw partner er van vinden als je zou besluiten om te stoppen met werken?

 Foto door Irina on Unsplash


Artikel bewaren voor later? Pin het op je Pinterestbord
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!