Menu & Search
Weer aan het werk na drie maanden

Weer aan het werk na drie maanden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

De titel dekt de lading eigenlijk wel zo’n beetje. Na drie maanden thuis te hebben gezeten werd het tijd om mezelf weer eens nuttig te maken binnen deze maatschappij. Mijn handjes laten wapperen en keiharde euro’s binnen harken. Oftewel: weer aan het werk. 

Hoewel ik de dagelijkse dialogen met mijn kinderen best een beetje beu was (Oh! Loedermoeder!) en me graag weer onder de civilisatie wilde begeven voor ik compleet koekkoek zou worden. Ja, nóg gekker! Stond ik ook niet te popelen om weer aan het werk te gaan. Althans niet in de zorg. Slecht voor de zaken, I know, maar voor wie deze blog al langer dan vandaag volgt snapt dat mijn hart ergens anders ligt. Alhoewel …

Een verrassende wending

Voordat ik op deze plek terecht kwam tenminste. Voor ik op vakantie ging was ik een aantal keer geweest kijken binnen een nieuwe GGZ instelling om te kijken of deze kant van ”de zorg” me misschien wel zou bevallen. En dat deed het! Ik kan niet anders zeggen dan dat ik op zo’n ontzettend leuke plek terecht ben gekomen met zulke leuke collega’s en een geweldige doelgroep. Zo leuk dat ik zelfs ging twijfelen om er te solliciteren. Is me dat even een verrassende wending. Ik schrok er zelf een beetje van.

De reden dat ik weer aan het werk ging

De enige reden dat ik weer aan het werk zou gaan was namelijk omdat mijn buffer behoorlijk begon op te raken. Mijn man was na de eerste maand al in paniek en dacht dat dit de financiële strop zou betekenen maar ik had alles (uiteraard) onder controle en ik kan jullie zeggen dat ik ons gezin nooit in gevaar heb gebracht. En anders waren er altijd nog koopzegels om het desnoods een aantal weken mee uit te zingen. Grapje 😉 het was dan ook een behoorlijke teleurstelling toen het bloggers/schrijversleven nog niet zo winstgevend bleek te zijn als ik mezelf voor ogen had gehouden. Wellicht heb ik er zelf niet hard genoeg voor gewerkt en was de tijd nog niet daar, maar hoewel het op de korte termijn faalde heb ik er wel enorm veel van geleerd en heb ik alleen nog maar meer inspiratie opgedaan, plannen gemaakt enz. enz. enz.

Die drie maanden thuis zitten hebben me dus ook veel wijsheid gebracht. Bovendien had ik het gewoon ontzettend hard nodig en zat ik ergens misschien klein beetje tegen een burn-out aan? (het inzien is stap 1 ;-)) Het was dus gewoon de juiste keuze en ik ben nu zoveel relaxter en heb ook weer zoveel meer energie.

Mijn ZZP-schap opgeven?

Maar terug naar mijn huidige werkplek. Hoewel het er zo ontzettend leuk is en ik er als ZZP-er waarschijnlijk niet lang zal kunnen blijven werken, wil ik mijn ZZP-schap absoluut niet opgeven. Hoewel het ook onzekerheid met zich mee brengt, kan ik de vrijheid nu voor geen goud meer missen.

Hard aan de weg timmeren

Ik blijf gefocust op mijn doel: schrijven. Dit alles heeft me wel meer inzicht gegeven in wat ik voor nu in de zorg graag voor werk zou willen doen. Ondertussen schrijf ik rustig verder en werk ik aan manieren om wel een inkomen op te bouwen en om de juiste balans te vinden in dit alles (wat al aardig lukt). Er zal nog hard aan de weg getimmerd moeten worden, maar ik doe het met veel passie, dus dat komt vast goed. Balans, focus, a lot of fun, en hard (maar niet te hard) werken zijn de sleutelwoorden om dit te laten slagen in mijn ogen.

Voorlopig blijf ik dus een beetje van alles: mama, parttime verpleegkundige, en een moderne schrijfster anno 2018 met hart en ziel. Want uiteindelijk vind ik dat je je dromen moet blijven volgen! Met een beetje geluk komen ze daadwerkelijk uit.

Hoe sta jij tegenover werken? Doe jij waar je passie ligt, of vind jij voldoening in andere dingen?

 

Vond je dit artikel inspirerend en wil je het bewaren? Pin deze afbeelding dan naar je Pinterest!
Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!