Menu & Search
Wie zoet is krijgt lekkers

Wie zoet is krijgt lekkers

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar die feestdagen nekken me. Letterlijk want een paar dagen voor pakjesavond moest ik écht even nekken. Virussen overal op de loer als hijgende hyena’s bij een dood dier.  En waarom zou ik die dans ontspringen? 

Maar gelukkig was het van korte duur: ik ben geen man en heb dus gelukkig geen last van die verschrikkelijke mannengriep. Hoewel het wetenschappelijk bewezen is dat mannen ook echt meer pijn hebben en zieker zijn, weiger ik dit nog steeds te geloven en vind ik het maar dramakings.

De show must go on

De show moet doorgaan dus ik had nog steeds alles onder controle! Een beetje koffie en verstand op nul doet wonderen. (en ik lig iedere avond om 21.00 te slapen met laptop op mijn schoot en een koud geworden kop thee op het nachtkastje)

Oh wacht, deze blog heet wie zoet is krijgt lekkers en verwijst dus naar mijn pakjesavond. Dat was mijn insteek.

Mijn kinderen waren net als alle kinderen van Nederland en België natuurlijk heerlijk aan het stuiteren op pakjesavond (en de dagen ervoor), hun hartjes klopte niet alleen vol verwachting: nee, ik denk dat hun kinderhartjes overuren maakten van de zenuwen. Gelukkig kunnen kinderen veel hebben zullen we maar zeggen en al het snoepgoed vol met suiker, hield ze denk ik ook wel op de been.

Ik moet opzoek naar een nieuwe verstopplaats

Cadeautjes pakjesavond

De cadeautjes die ik zorgvuldig in papa’s werkkamer had verstopt waren nog vóór het einde van de middag, net zo zorgvuldig ontdekt door de kinderen. Als smoes zei ik maar dat de zakken te zwaar waren om in een keer allemaal mee te nemen en dat geloofden ze gelukkig. Volgend jaar dus opzoek naar een nieuwe verstopplaats!

Opscheppiet

Ze renden om 18.00 uur stipt dan ook al als pitbulls op Opscheppiet af, die duidelijk verrast was en gelijk in zijn rol moest kruipen. Dat deed hij overigens perfect.

Eenmaal binnen werd hij uitgebreid voorgesteld aan iedereen door de Peuter. Die nog voor de duivel zelf niet bang is. De oma’s moesten zich bewijzen tijdens een spelletje The Voice of Holland doen en publiekelijk Sinterklaasliedjes zingen voor het gezin, en heel Nederland want ik filmde ze stiekem. 😉 Tja, het heet ook niet voor niets The Voice of Holland. 

Na nog wat behendigheidsoefeningen voor de hulppieten werd het tijd om de cadeautjes te voorschijn te halen. Piet had er nog een paar bijgelegd en zo was de leugen helemaal geloofwaardig.

Weer veranderden de kinderen in Pitbulls en dit keer hadden ze hun prooi te pakken. Cadeaupapier vloog door de lucht. Er was amper de gelegenheid voor de volwassenen om de gedichten voor te lezen. En dat vond ik jammer want ik had net al mijn frustraties van het afgelopen jaar in die gedichten gestopt. 😉

Ff met Opscheppiet op de foto

Een smartwatch voor mama

De cadeautjes waren niet mals, ieder jaar wil ik minder maar ieder jaar wordt het meer. En mijn bankrekening leger. Maar we hadden een geweldige tijd en ik kreeg zelfs een Smartwatch (een Ticwatch, om precies te zijn) van de Sint. Waarschijnlijk een stille hint die refereert naar mijn punctualiteit. Daar schort het soms nog wel eens aan namelijk. Maar of dat daadwerkelijk gaat veranderen betwijfel ik. Je moet namelijk ook WILLEN veranderen. Al ben ik natuurlijk wel heel erg blij met mijn nieuwe coole gadget.

Smartwatch TIC wit

Ook Sinterklaas 2018 was weer geslaagd. Mijn chocoladevoorraad is goed aangevuld dus kan ik er vanaf nu weer even tegen. En dat is hard nodig want kerst staat voor de deur.

Hoe was jullie Sinterklaas?

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Er zijn geen reacties :-(

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!