Menu & Search
Zielsverbond, mijn eerste fantasyboek

Zielsverbond, mijn eerste fantasyboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Onlangs werd ik gevraagd of ik over het nieuwe fantasyboek, Zielsverbond wilde schrijven. Daar moest ik toch wel even over nadenken. Zou zo’n fantasy verhaal geloofwaardig zijn en zou het me blijven boeien? Eigenlijk lees ik ze nooit, fantasyboeken. Sterker nog- ik ga nu een grote bekentenis doen. Ik heb nog geen enkel Harry Potter, LOTR, Twighlight Saga boek aangeraakt. De films van Harry heb ik overigens wel gezien en die vond ik geweldig, zelfs een beetje eng. Wat vast de reden is dat ik me niet waag aan de boeken. Ik ga erin geloven en laat me teveel meeslepen. Voldemorts aanblik staat nog steeds in mijn geheugen gegrift.

Op de achterkant van Zielsverbond:

Lily wordt wakker in het ziekenhuis. Het enige wat ze zich nog herinnert, is dat ze net verhuisd is en in een bar werkt. Nadat ze ontslagen is uit het ziekenhuis, blijkt echter dat ze al drie maanden op haar nieuwe adres woont. Het is een merkwaardig huis waar vreemde dingen gebeuren. De televisie en de lampen gaan vanzelf aan en uit en ze heeft vreemde dromen over een aantrekkelijke man.

 Ze ontmoet Sam, die vervolgens verdwijnt. Dan ontmoet ze Vince, die ook verdwijnt. En dan wordt Kevin, een vriend van haar, vermoord. Wanneer ze vervolgens Vayo ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Maar Vayo’s familie is nogal merkwaardig en Lily’s familie wil niet dat ze met Vayo omgaat. Wat voor geheimen houden ze verborgen voor Lily? En zal Vayo bij haar blijven of overkomt hem ook iets ergs?

Mijn eerste gedachte was dat Zielsverbond om een Twilight-achtig verhaal zou gaan over verliefde vampieren, en door mijn sceptische houding duurde het even voordat ik me door het eerste hoofdstuk had geworsteld maar gaandeweg ging ik steeds verder op in het verhaal. Ik las dit verhaal op vakantie en op een gegeven moment kreeg ik er in mijn tentje lodgetent zelfs dromen over, maar dat kan geheel aan mij liggen aangezien ik zoals ik al zei me erg snel laat meeslepen.

Lily, de hoofdpersonage, werd goed neergezet, een op het oog doodgewoon Amerikaans meisje dat voor het eerst op eigen benen gaat staan en een boeiende en mysterieuze knappe man ontmoet. Ik was teleurgesteld toen het uit was en opgelucht toen ik erachter kwam dat er een vervolg komt. Wat mij betreft de juiste ingrediënten voor een goed verhaal! Zielsverbond is een spannend origineel en geloofwaardig fantasy verhaal voor jong volwassenen met de nodige romantiek.

 het boek is te verkrijgen bij boekhandels als bij internetboekhandels en op in de webshop  van de uitgeverij de Graveinse Abeel. 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!