Nu aan het lezen
Mijn niet zo kerstige kerstkaarten: have a merry everything and a happy always

Mijn niet zo kerstige kerstkaarten: have a merry everything and a happy always

kerstkaarten 2017/2018

Hoewel ik niet kan wachten tot de kerst, het kopen van een kerstboom en kerstontbijt, brunch en diner, vind ik die kerstkaarten ieder jaar wel weer een gedoe hoor.  Ik zou willen dat ik net als menig anderen gewoon schuldvrij digitaal hupsakee een Whatsappje, statusupdate of mailtje eruit kon gooien. Erg leuk, maar natuurlijk niet zo persoonlijk. Bovendien begint het schuldgevoel aan me te knagen wanneer ik wel allerlei leuke kaartjes van allerlei tantes door de brievenbus geduwd krijg. Daarom stuur ik ieder jaar weer braaf mijn (last minute gekocht bij de Action) kerstkaarten rond naar familie, schoonfamilie en vrienden. 

Oké voor diegene die het bijhouden (ja die mensen heb je): op vorig jaar na dan. Toen was ik namelijk zelf een wandelende kerstbal en vol zelfmedelijden omdat ik niet kon smullen van rauwe zalm, carpaccio en bijbehorende bubbels. Man, wat haatte ik kerst toen! Nee, dit jaar ga ik het helemaal anders doen en ik heb zelfs de kaartjes al in huis. Niks last minute stress shoppen om vervolgens met de meest kitscherige kaarten thuis te komen met standaard boodschap. Ik mocht namelijk voor mijn blog kaartjes ontwerpen bij Kaartje2go.nl

Mijn boodschap voor kerst (en eigenlijk het hele jaar door)

Kerstkaarten 2017

Omdat ik de boodschap rond kerst altijd zo standaard en een beetje suf vind met schreeuwerige letters: fijne kerstdagen en een gelukkig nieuw jaar, kots er wat glitters over en  zo dat hebben we ook weer achter de rug, leek het me wel leuk om eens wat anders te doen. Bovendien wil ik iedereen gewoon een warm hart toedragen met mijn kaartjes en hoop ik dat ze altijd fijne en mooie dagen hebben. Al snel vond ik de quote: ”have a merry everything and a happy always.” Ik wist het gelijk: dit moest gewoon de tekst op mijn kerstkaarten  worden. Op een rustig moment tijdens mijn nachtdienst ging ik aan de slag. Kaartje2go heeft een uitgebreide keuze aan leuke kaartjes en even twijfelde ik of ik niet gewoon lui een standaardkaartje zou kiezen, die overigens ook heel origineel zijn, maar ik vond mijn eigen ontworpen kaartjes versturen toch leuker en persoonlijker.

Kerstkaarten sturen in 2017 weer hip?

Het ontwerpen ging erg makkelijk: na wat strooien van glitters, het kiezen van een geschikte achtergrond en lettertype, een sterretje en kerstboom om het toch een beetje kerstachtig te maken had ik mijn niet zo kerstige kaartje klaar. Helemaal 2017 in handlettering stijl—een van mijn nieuwe hobby’s waar ik helemaal niets van bak—met mooie bijpassende enveloppen.  Hopelijk wordt het sturen van kaarten dit jaar weer helemaal hip. Hebben ze bij PostNL ook weer wat te doen. Nu ik eraan denk moet ik binnenkort even wat kerstzegels kopen. bespaar ik wel op een glitterjurkje,  die heb ik toch al genoeg.

Stiekem ook een beetje boho, die kerstkaarten

Overigens viel het me op dat mijn kerstkaarten best wel een beetje op de bohemian geboortekaartjes lijken van Nolah. De aquarel achtergrond maakt het stiekem toch wel een beetje boho. But I don’t care. Boho of niet. Ik ben helemaal ”happy” met mijn kaartjes. Deze kerstmuts kan in ieder geval niet wachten om ze te posten hoewel medio november misschien nog een beetje vroeg is wellicht …

See Also
Roze winterjas met bontkraag

Stuur jij dit jaar kerstkaarten?

 

 Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking

Volg je Strijkenissuf al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow
artikels met een * in de titel zijn gesponsord/betaalde samenwerkingen.

Wat is jouw reactie?
Droevig!
0
Eye-opener!
0
Herkenbaar!
0
Hilarisch!
0
Interessant!
0
Spannend!
0
Bekijk reacties (7)

Reageren is niet suf!

Your email address will not be published.

© 2019 strijkenissuf.nl alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van affiliate links. Check voor meer informatie de privacy verklaring

Scroll To Top