Menu & Search
Ik vernoemde mijn zoon naar een Disneyprins

Ik vernoemde mijn zoon naar een Disneyprins

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

”Ja, ik heb mijn zoon vernoemd naar een Disneyprins.” Jongensnamen verzinnen, dat vond ik echt ontzettend moeilijk! Meisjesnamen daarentegen was een ander verhaal. ik had zelfs lijstjes vol met meisjesnamen. Omdat we bij beide schurken niet wisten wat het geslacht zou worden moesten we dus voor beiden een naam verzinnen.

Bij de tweede zwangerschap werd ik zelfs soms badend in het zweet wakker, dan had ik gedroomd dat ik bevallen was van een zoon en de welbekende vraag ”Hoe heet hij?” gesteld werd en dat ik dan moest antwoorden dat ik geen naam had. Maar ach, in de Joodse cultuur is het gebruikelijk dus dat was ook niet het einde geweest.

Een zachtaardige kruimeldief

Inmidddels was schurk numero uno al bijna twéé en ontzettend dol op Disneyfilms. Een van onze gezamenlijke favorieten was de film Tangled ( Rapunzel)                                                         Als je ‘m gezien hebt zul je de zachtaardige kruimeldief Eugene ( Flynn Rider) vast wel kennen. Ik had die naam als voornaam nog nooit gehoord en bleef maar in mijn hoofd zitten. Zo moest mijn baby heten als het een jongetje zou zijn. Ik begon de naam steeds leuker en leuker te vinden en was nu zelfs bang dat het toch een meisje zou worden ( waar we overigens twee namen voor hadden) Deze naam moest het worden! Er was alleen een klein probleempje. Ik had manlief had nog niet geïnformeerd. Wat als hij het afzichtelijk zou vinden? Stamelend vroeg ik hem hoe hij over de naam Eugene,  -just kidding- Flynn, dacht en tot mijn verbazing vond hij het helemaal geweldig. Hij had de naam zelfs ook al voorbij zien komen en liep met het zelfde idee rond. Zo had ik op het nippertje toch nog een jongensnaam gevonden. Zo kwam het dus dat mijn zoon vandaag de dag naar een Disney kruimeldief annex Prins is vernoemd – en blijkbaar is dat super hip blijkt uit de volgende informatie.

zoon disneyprins

De prinses en de kikker (2010)

In februari 2010 kwam Disneyfilm ‘De prinses en de kikker’ uit. De babynaam van protagonist Tiana bestond in Nederland sinds 1970, maar kwam heel sporadisch voor. In 2009 en 2010 werden er in twee jaar tijd negen Tiana’s geboren. Maar in de twee jaar na het uitkomen van de moderne sprookjesverfilming was er een piek in het aantal vernoemingen te zien. In 2011 werden er zeven meisjes vernoemd en in 2012 waren dat er 10. Na 2012 is de populariteit van de naam hard gedaald. De bijzondere naam van prins (en kikker) Naveen werd in totaal 34 keer gegeven aan zoons in Nederland.

Vernoemingen uit Tangled/Rapunzel (2010)


December 2010 kwam animatiefilm Tangled uit. Iets minder dan 5 meisjes in Nederland kregen de bijzondere naam van de langharige heldin Rapunzel als volgnaam. Prins Eugene -beter bekend als Fynn Rider- zorgde wel voor vernoemingen van pasgeboren jongetjes. In 2011 werden er 32 Flynn’s geboren, tegenover 21 in het jaar ervoor. In 2013, het jaar na het uitkomen van de korte animatiefilm over de bruiloft van Flynn en Rapunzel, werden er 47 Flynn’s geboren.

Frozen


De meest populaire animatiefilm van de afgelopen tijd is toch wel Frozen. Sinds december 2013 willen meisjes zich verkleden als Elsa en zelfs in de plaatselijke supermarkt kom je zusjes Anna en Elsa tegen op pakken ontbijtgranen. De film heeft er voor gezorgd dat de eeuwenoude naam Elsa plots weer heel populair werd onder Nederlandse ouders. In 2012 werden er 23 meisjes Elsa genoemd, in 2013 waren dit er al 28 en een jaar na het uitkomen van de film werden er 55 meisjes vernoemd naar de ijskoningin. Opvallend is dat er zelf enkele Nederlandse jongens de voornaam Elsa kregen.

Benieuwd naar meer vernoemingen door de jaren heen? Bekijk dan ook de Babynamen infographic op https://hippe-geboortekaartjes.nl/vernoemingen.

Nu ben ik heel benieuwd of jij je zoon of dochter ook ergens naar vernoemd hebt, al dan niet naar een Disney prinsje of prinsesje.

 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!