Menu & Search
Over zwemles: het einde is in zicht (voor nu dan)

Over zwemles: het einde is in zicht (voor nu dan)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste blogs en abonneer je gratis op de SIS nieuwsbrief

Afgelopen week haalde Flynn zijn blauwe kaartje en dat betekend dat hij naar het diplomaklasje mag. Gevoelens van blijdschap en opluchting vulden mijn moederhart. Het einde van de zwemles is in zicht. Eindelijk! Die zwemlessen, daar ging namelijk nogal wat drama aan vooraf. Bovendien had ik er vroeger als kind al een hekel aan en dat is nu niet heel anders. Natuurlijk niet zo heel handig wanneer je je kind wilt motiveren.

Drilsergeant met een haak

Nu ik dit schrijf komen er alweer beelden bovendrijven (letterlijk) uit mijn eigen kindertijd: een zwemleraar gewapend met haak die meer op een drilsergeant leek. Klaar om je het diepe in te smijten. Zwemmen of verzuipen.

In deze tijd had die beste man het vast niet overleefd en werd hij na de les waarschijnlijk collectief (al dan niet op Facebook) gelyncht of in zijn geval kopje onder gehouden. Tja, daar valt ook wat van te vinden. Bepaald veel respect en vertrouwen is er niet meer voor ”de zwemleraar” en al helemaal niet na bepaalde incidenten uit het nabije verleden die we allemaal wel kennen maar dat terzijde. Toch ben ik blij dat kapitein haak uit het ”zwembad straatbeeld” is verdwenen. Brr.

Alleen het A diploma

Nu ben ik niet de enigste die een hekel aan zwemles heeft. De oudste—kind van zijn moeder—vond het ook vreselijk en iedere week was het weer een drama om überhaupt bij het zwembad te komen. Dit alles heeft ons doen besluiten om na het A diploma niet meer door te gaan met zwemles. Een weloverwogen keuze waarbij het wekelijkse drama niet opwoog tegen de voordelen van het B diploma. Daarbij zwemt onze oudste erg goed (mijn man heeft een  lang verleden met (wedstrijd)zwemmen dus heeft hier hopelijk wel inzicht in)

Helaas was hierna dus het volgende kind aan de beurt. In het begin vond hij het nog wel leuk maar al snel ging het doen wat anderen zeggen in plaats van vrij te mogen zwemmen hem ook de keel uit hangen. Iedere week zonder kaartje was weer een grote tegenslag. Na bijna twee jaar zit het er gelukkig ook voor hem bijna op en is het nog maar een kwestie van enkele zwemlessen voor hij op mag voor zijn A diploma. Mogelijk dat we Flynn wel nog op laten gaan voor zijn B diploma maar als ik nu al kijk naar de vaardigheden die hij heeft vergeleken bij wat ik met A én B moest kunnen dan begin ik ernstig te twijfelen of het nodig is. Nog even volhouden. Tot het hele feest over vier jaar natuurlijk weer opnieuw begint. Maar daar denk ik nog maar even niet aan.

Had jij ook zo’n engerd met haak vroeger? Gaat jouw kindje graag naar zwemles? Zou jij wel voor A en B gaan? Klets mee 🙂 

 

Volg jij me al op: |Instagram| Pinterest |Facebook |LinkedIn |Twitter |? Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste blogs en win-acties.

Follow

Reageren is niet suf!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tekstschrijver nodig?

Huur Schrijfmevrouw in!